Omdat Matrassen niet gewassen kunnen worden!

Elke week maakt u uw huis en auto schoon, u wast zich dagelijks en trekt schone kleding aan. We poetsen en wassen werkelijk alles. Hier besteedt u veel geld en tijd aan. Mannen, vrouwen en kinderen spenderen een derde van hun leven op hun matras, dat extreem vervuild is en potentieel gevaar voor hun gezondheid oplevert.  Uit onderzoek blijkt dat 95% van alle matrassen is vervuild. Uw matras is de plek in huis waar niet alleen de meeste huisstofmijten voorkomen, maar u hebt er ook zeer intensief lichamelijk contact mee. Is het dan niet vreemd dat we ons matras vergeten te reinigen. Vervuiling komt voor in uw matras of deze nu oud of bijna nieuw is. Door de betere kwaliteit van de matrassen gaan deze wel 10 tot 20 jaar mee. Stelt u zich eens voor dat u uw auto, huis, tuin, kleding of beddengoed 10 jaar lang niet schoon zou maken! Hoe zou het er uitzien? Stof en huisstofmijtuitwerpselen worden bij elke beweging op de matras in de lucht verspreid. De matras werkt hierbij als een blaasbalg waardoor de schadelijke uitwerpselen rond dwarrelen en zo in uw mond, ogen, neus en op uw huid belanden. De vervuilingdeeltjes zijn zo klein dat uw laken hier evenveel bescherming tegen biedt als een visnet tegen zand. De aanwezigheid van huisstofmijten wijst niet op ontbrekende hygiëne! Ze zijn er gewoon.  

       

De rechts bovenstaande foto illustreert de vervuiling die we bij een testreiniging van 2 minuten uit een gemiddeld matras verwijderen.

Meest gestelde vragen omtrent matrasreiniging
      
U komt aan huis ..in mijn slaapkamer. Is dat wel zo'n goed idee?
Voor een snelle een efficiente service is het nu eenmaal het beste om het matras ter plaatse reinigen. In uw slaapkamer dus. Omdat we beseffen dat vooral slaapkamers heel erg prive zijn en dus het nodige respect en discretie vereisen, worden alle MatrasCleaner dealers en medewerkers vooraf door ons persoonlijk geselecteerd op onder andere betrouwbaarheid, netheid en voorkomen. Voldoet een kandidaat niet, dan wordt hij/zij dus niet in onze organisatie opgenomen. Alleen op die manier kunnen wij immers garanderen dat uw privacy gerespecteerd wordt. Dat deze methode werkt is duidelijk; honderden klanten gingen u voor bevelen ons inmiddels aan bij familie en vrienden.
Eventueel kunt u uw matras in een andere ruimte plaatsen als u dit wenst, vanzelfsprekend kunnen wij u daar bij helpen.

Waarom kan ik mijn matras niet gewoon stofzuigen?
·                    Een conventionele stofzuiger is niet krachtig genoeg voor een diepe reiniging van de matras. Het zuigt vuil slechts dichter tegen de bovenkant van de matras aan waar het zich ophoopt. Dit maakt de symptomen alleen maar erger.  De uitwerpselen dienen te worden los getrild en verpulverd. Een gewone stofzuiger is niet met deze techniek uitgerust.
·                    Het is belangrijk dat de overgebleven huisstofmijten, bacteriën en sporen ook gedood worden. Een gewone stofzuiger doet dit niet. Het MatrasCleaner systeem doet dit door middel van UVC stralen. Het is belangrijk dat de stofzuiger over een speciaal HEPA filter beschikt om heel kleine deeltjes vast te houden.

Ik heb een antihuisstofmijt hoes over mijn matras. Heb ik de reiniging dan nog wel nodig?
·                    Bij het aanbrengen van de hoes is het belangrijk dat dit gebeurt op een geheel schoon of door de MatrasCleaner gereinigd matras. Gebeurt dit niet, dan vermenigvuldigen de huisstofmijten zich binnen het matras. Ze worden slechts afgesloten van de buitenwereld. Wanneer de hoes verwijderd wordt om gewassen te worden; wat elke week geadviseerd wordt; komen er zoveel stof en huisstofmijtuitwerpselen vrij, dat dit een allergische reactie kan veroorzaken. Daarnaast zorgt een antihuisstofmijt hoes ervoor dat een matras niet voldoende kan "ademen" en er een broeierig gevoel tijdens de slaap ontstaat.

Hoe vaak moet mijn matras gereinigd worden?
·                    1 of 2 keer per jaar. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals vochtigheid in huis, individuele behoefte, aanwezigheid van huisdieren, gebruik van een elektrische deken en het regelmatige gebruik van MatrasClean Spray.

Geneest de reiniging van mijn matras mijn allergie of astma?
·                    Nee, maar de meeste mensen met een allergische aandoening of astma ondervinden ‘s nachts wel behoorlijke verlichting van hun klachten. De behandeling zal de allergie of astma niet genezen, maar kan wel de intensiteit en frequentie van allergische reacties reduceren.

Werkt het ook op een oude matras?
·                    Ja, Sterker nog, veel mensen die overwegen hun matras te vervangen zullen aangenaam verrast zijn wanneer ze ontdekken dat ze hun matras nog een paar jaar kunnen gebruiken als resultaat van de behandeling.

Ik heb een matras van een jaar oud. Is het nodig om deze ook te reinigen?
·                    Ja, in een jaar tijd kan een onbehandeld matras al een weelderige populatie huisstofmijten, hun uitwerpselen, stof en een halve kilo huidschilfers bevatten. Daarom is de verstandig uw matras minimaal 1 keer per jaar te laten reinigen.

Ik heb een latexmatras, moet deze ook gereinigd worden?
·                    Ja, uit onderzoek is gebleken dat huisstofmijten zich in alle matrassoorten bevinden.     

Heeft het zin om mijn matras te reinigen als mijn gordijnen, tapijt en kussen niet gereinigd zijn?
·                    Ja, gordijnen kunnen meestal gewassen worden. Daarnaast vallen de uitwerpselen van de gordijnen op de grond aangezien de stof van gordijnen veel dunner is dan van een matras en bij het openen en dichtmaken van de gordijnen worden deze als het ware uitgeklopt. De hoeveelheid huisstofmijt in gordijnen is minimaal in vergelijking met uw matras, omdat de vochtigheid en het licht niet zorgen voor de ideale leefomgeving. Tapijten worden wekelijks gestofzuigd, waardoor de vervuilingsgraad zich niet langere tijd heeft opgestapeld. Slechts 10% van alle huisstofmijten wordt buiten de in het huis aanwezige matrassen gevonden. Voor kussens geldt vaak dat ze in de wasmachine gewassen kunnen worden. Ze zijn bovendien klein genoeg om 24 uur in de vriezer te kunnen leggen. Dit doodt de huisstofmijt namelijk ook. Kortom, uw gordijnen, tapijt en kussens kunt u zelf goed huisstofmijtvrij houden. Voor onderhoud kunt u ze inspuiten met Matras Clean Spray.

Moet ik veel opruimen nadat jullie geweest zijn?
·                    Nee, het creëert geen stof. Daarnaast laten we de kamer achter zoals toen we binnenkwamen. Het enige dat u moet doen is het bed opmaken aangezien de spray nog ongeveer 1 uur moet drogen.

Verwijderen jullie ook de vlekken van de matrassen?
·                    Nee, dat is namelijk iets dat u zelf eenvoudig kunt doen met bijvoorbeeld onze Matras Clean Spray. U besproeit de vlekken gelijkmatig om vervolgens de vlek met een handdoek van buiten naar binnen af te deppen.

Zijn de UVC stralen schadelijk voor mens en dier?
·                    Nee, UVC doodt alle ééncellige organismen zoals bacteriën, schimmels en sporen. Het wordt veel gebruikt in de medische wereld om te ontsmetten en tevens in opslagruimten waar bacteriegevoelige artikelen opgeslagen liggen zoals fruit. Het is een voor mens en huisdier totaal onschadelijke ontsmettingsmethode.

Wilt u meer informatie? klik hier